Een zwaar noodweer heeft donderdagavond op Pukkelpop in Hasselt 3 doden geëist. 2 slachtoffer kwam om op de festivalweide, een ander op de camping.

Hevige rukwinden met hagel en regen zetten de festivalweide in amper tien minuten tijd blank. Vooral de rukwinden eisten slachtoffers.

In de fesitvaltenten was tijdens het onweer al snel nog nauwelijks plek om te schuilen. In de kleinste tent, de Château, brak de draagconstructie. Ook de boiler-room zou deels zijn ingezakt.

Het Pukkelpopprogramma is voor donderdag afgelast. Heel wat festivalgangers verlaten het terrein. Dat verliep moeilijk, want een metalen geraamte dat boven de ingang stond, was ingezakt.

Het was erg moeilijk om contact te krijgen met de aanwezigen op de weide. De gsm-netwerken zijn overbelast en uitgevallen. Later op de avond waren de netwerken opnieuw hesteld.

De dance-site van het festivalterrein is gesloten. Mogelijk kunnen er donderdagavond toch nog optredens doorgaan.

In de sporthal van Kiewit is een crisisopvangcentrum ingericht om de lichtgewonden en de mensen in shock van het festival op te vangen. De ambulances rijden af en aan tussen de festivalweide en de sporthal. Het medisch en gemeentelijk interventieplan is afgekondigd.

Er is een centraal noodnummer opengesteld voor het publiek: 011/239711.

Bron: o.a. getuigenissen aanwezigen.

Foto: JWDijk via Twitter